Här tipsar vi om skrifter och böcker med anknytning till cancer. De skrifter vi själva står bakom kan laddas ner eller beställas hem kostnadsfritt.

I informationsbladet Biverkningar/Hand- och fotsyndrom har medicinska fotvårdaren Lena Honkanen sammanställt information om hand- och fotsyndrom, som är en vanlig biverkning vid cytostatikabehandling.

Prostatacancer – råd, rön, möjligheter
Skriven av professorerna Sten Nilsson och Lennart Levi. Ny upplaga utkommen 2020.

 

Tematidning – Cancerforskning räddar liv
I vår tematidning presenteras vår verksamhet och vad pengarna används till. Du kan följa cancerforskningens framsteg genom intervjuer med ett flertal av de cancerforskare som fått anslag från Radiumhemmets Forskningsfonder. Du får information om Cancerrådgivningen, möjlighet att beställa informationsmaterial och mycket mer.

Bröstcancer%20KI

Bröstcancer – Karolinska Institutets forskare skriver
I Sverige idag lever drygt 90 000 kvinnor som har fått diagnosen bröstcancer. I boken Bröstcancer skriven av några av landets främsta forskare lär du dig mer om medicinsk forskning kopplad till bröstcancer.

Melanom -Sol, skugga och vår hud

Melanom – sol, skugga och vår hud
Melanom är en av de cancerformer som ökar mest i Sverige. I boken ger forskare svar på hur man kan förebygga sjukdomen, vem som löper störst risk att drabbas och var man ska vända sig om man är orolig för en hudförändring. Melanom är en bok i serien Karolinska Institutets forskare skriver

I skuggan av sommaren
Peter Strang, onkolog, överläkare och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet, debuterar med I skuggan av sommaren som romanförfattare. En existentiell roman där Jakob, 34 år, drabbas av cancer och ställs inför flera livsval. Boken handlar framför allt om gemenskapens och relationernas betydelse.

Bokomslag%20Livsglädjen%20och%20det%20djupa%20allvaret

Livsglädjen och det djupa allvaret
Cancerläkaren Peter Strang förmedlar här sina unika erfarenheter från möten med svårt sjuka patienter. Han reflekterar över vad som är viktigt i livet och diskuterar frågor som existentiell kris och ångest, depression, kärlek och relationer, tid och sammanhang, livskvalitet och existentiellt välbefinnande.

I fokus

Vi ger oss inte

Professor Anna Martling berättar om vikten att forska inom cancer

Månadens forskningsprofil

”Nya rön banar väg för mer riktad behandling”