Medicinsk fotvårdare Lena Honkanen har i samarbete med Radiumhemmet tagit fram ett PM som handlar om HFS, hand- och fotsyndrom.
Råd och Tips vid HFS

Generalsekreterare till Radiumhemmets Forskningsfonder

 

 

Den nya utrustningen gör det möjligt att ta vävnadsprover med hög precision via huden istället för via ändtarmen, vilket minskar risken för allvarliga infektioner och antibiotikaanvändning.
Läs mer här

Anmälan görs via mail till: annika.abu-esba@sll.se

 Program för symposiet

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform med 10 000 drabbade varje år. Läs mer på  SVT Nyheter 

Det hjälper att prata om det.
Cancerrådgivningen drivs av Regionalt cancercentrum Stockholm – Gotland och finansieras delvis av Radiumhemmets Forskningsfonder.

 

 

Stöd ges till flera projekt som syftar till förbättrad diagnostik och behandling samt ökad kunskap om tumörers egenskaper. Fonderna ger ett stöd på 12,8 miljoner kronor för att i samverkan med Karolinska Institutet fortsätta utvecklingen av ett program för individualiserad cancerbehandling, Personalised Cancer Medicine, PCM, samt vidare ge infrastrukturstöd till cancerforskning vid Bioclinicum och Kliniska Prövningsenheten (KPE).

Hela listan med beviljade anslag

 

Nu kan du köpa ett fint armband med silverhjärta  för 250 kr där 150 kr går direkt till livsviktig cancerforskning.

Armbandet finns i flera färger och levereras i en fin presentask. Designat av Lotta Hasselblad som  också är grundaren till L8 Hasselblad.
Se Lottas design på Instagram: l8hasselblad

Skicka din beställning till: lotta@L8hasselblad.se

 

 

 

Klicka här för att ge ditt stöd livsviktig cancerforskning!

Det visar en ny omfattande analys av ett internationellt forskarlag som publiceras i prestigefyllda The New England Journal of Medicine.
Läs mer här.